Time changes everything, even you and I have changed

Well maybe it's me, and my blind optimism to blame. Or maybe it's you and your sick need, to give love and take it away. And you'll add my name to your long list of traitors who don't understand. And I'll look back in regret, how I ignored when they said, run as fast as you can. I'm the girl your EX will HATE,the girl your mother will LOVE and the girl you'll want FOREVER
-That's me

The rain, the winter spring has made us fade away


I really wonder how you feel on these nights so alone

Adrienne Brigid Cherrie Danielle Elena Frances Gloria Hanna Isla Janessa Katie Liesel Maria Noelle Oceané



“Stand Upp B i t c h.”
August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 July 2011

5 W 1 H
Sunday, October 31, 2010 || 8:56 AM


5 Who ?Muhammad Danial Bin Abu Bakar
   What ?I ruin him.
   Why ?He said i am getting far from him.He can't make me happy. He stalked my telefon bimbit.Kantoi text  lama bersama si *tuutt Eh,bukan kantoi.Memang text itu..Heshh,ntahh lahh -..-
  When ?In a week.End of October.Selalu berentam dan tidak mengerti sebelah pihak mana yang di lorong yang betol.
  Where ?Melaka Majuu of course.-__________-

1 How ?On the phone.Talk to him politely.Talk the way he wants me to talk.Yahh,rightt.He said he can change but..
    

KHAS
Tuesday, October 26, 2010 || 8:52 PM


Taman Astakona,near Dataran Pahlawan.Bie bubbling tentang relation kita.Sungguh banyak kesilapan yang dilakukan sebelah pihak saya.Ketika itu,sumpah kesempitan wang yang amat terlampau.Bayangkan saya terpaksa gigih berhempas pulas untuk terus hidup berbekalkan RM 2 yang terselit dalam kantung wang saya -.-'' Mama tiba-tiba muncul depan saya.Alangkah nikmatnya jika disamping keluarga sekarang.Bukan ingin mengatakan sudah tersepit baru terngadah tetapi kesusahan yang dirasai tersangatlah URGHH.Bie pujuk kita.Ehee,terima kasih Bie.You have done a lot for me.Bie bebel lagi pasal suruh saya jimat semua.Harus berjimat sekarang.Saya bukan diberi nasi depan-depan seperti bersama keluarga seperti masa lampau.Sudah hampir 2 tahun berdiri di kaki sendiri.Memang boleh capai telefon bimbit dan meminta Mama atau Baba menghulur sedikit dana.Tetapi..Mengapa baru sekarang terasa amat memerlukan keluarga di sana ?

sang kawan
Sunday, October 24, 2010 || 7:21 AM

Hey kawan saya =) Maaf jika awak rasa saya di bahagian yang salah tetapi sebagai seorang kawan yang sudah lali dengan tabiat saya,pasti awak mengerti apa yang sebenarnya berlaku.Mungkin benar sekiranya awak ingin atau menyama-nyamakan saya dengan pengalaman teman awak sebelum ini tetapi saya cukup teliti tentang soal ini.Hampir setiap detik awak bercerita sedih ataupun gembira kepada saya.Perlukah saya menikam awak hanya kerana Lelaki ?Tambahan pula,saya pula bukan seorang gadis seperti itu.Awak tahu saya bukan jenis sundal seperti itu.Awak saya hormat sebagai seorang kawan baik,bagaimana kasar perbualan awak tetap saya tadah telinga tanpa membalas dengan kata-kata yang zionis.Maaf,mungkin apa yang cuba diperkatakan di sini menyinggung tetapi wajarkah kita menarik muka hanya kerana sebab sekuman itu ?Jika sang kawan menelaah ini,saya memohon maaf.Tidak terlintas niat untuk memporak perandakan hubungan bersama kekasih awak.Saya akan mengkaji kesalahan saya dan segala perubahan tingkah laku segera diselenggarakan =)

exhausted
Saturday, October 23, 2010 || 10:48 PM

 
SubhanALLAH,harus tersedar dari lena tidur seawal 5.30 pagi untuk samasama rakan penyiaran saya yang lain dalam merakam detik-detik Konvokesyen KYM International yang ke-8.Dalam bidang penyiaran,kami diberitahu tentang tatatertib malah cara pemakaian supaya selaras dan sepadan dengan majlis.Majlis kali ini merupakan satu majlis rasmi dan kami diminta berpakaian hitam from head to toe.Saya diberi tanggungjawab untuk menghadap bahagian audio.Alhamdulillah berjalan lancar.Semuanya berjalan lancar.Akhir Majlis,tunduk melihat pentas utama kelihatan gaduan-graduan riang mengambil gambar bersama teman serta ahli keluarga,terlintas di dalam hati,Suatu hari majlis seperti ini lah yang akan saya pimpin mama dan baba serta ahli keluarga untuk turut merasai kegembiraan saya merangkul gulungan kejayaan itu.Ketika itu,hanya senyuman daripada Mama dan Baba yang kelihatan =)

kegembiraan
|| 10:28 PM


High tea with Bie,Secret recipe Mahkota Parade.I got fruit punch while Bie,Cappucino Ice Blended.We ate Aussie cheese Fries while waiting for our movie.Bie bengongg -_______- rampasrampas telefon bimbit saya untuk merakam detikdetik yang tidak wajar dirakam.HAHA,saya demam hari itu.Tetapi tetap ketawa riang berbekalkan suara Ramli Sarip.Sungguh kelihatan hodoh -.- ''

kawankolestrol
Wednesday, October 20, 2010 || 9:49 PM


Her name is Tengku Puteri Intan Nadiha.She dislike young lady with perfect physical appearance and look.Ok,this young lady hurt damnly in relationship.She called my sister early in the morning for her sad story.Kenapa semua lelaki lebih mementingkan kecantikan seorang wanita itu berbanding keperibadiannya ?Al-maklumlah,mungkin jawapan yang mungkin sampai di lorong telinga 'Eh,mesti larh.Wa nak jalan ngn awek cuncun sahaja.Kasik satu kawasan pandang wa ! ' 'Excuse me,i need someone with miniskirt or hot pants,slim and slander,wear something sexish and fashionable to be with me' Alamak,kenapa sering mempersoalkan soal fizikal serta pemakaian untuk dipilih menjadi kekasih hati ?Perlu seseorang yang bergelar HEBAT oleh sekeliling baru boleh mendongak dagu,bangga dengan teman-teman kekasih hati yang mendampingi merupakan SEseorang.Kawan saya merupakan seorang yang sangat tabah.Ditipu beribu-ribu ringgit oleh kaum lelaki hanya inginkan satu hubungan yang wajar dirasai oleh nya juga.Mungkin kawan saya salah dalam mentadbir di situ.Tetapi kenapa lelaki-lelaki mengambil kesempatan ?Bukankah kaum Lelaki yang harus memimpin kaum wanita ? *sigh Maaf Kawan atas ejekan atau apa-apa yang pernah berlaku.Senyum sahaja melihat keliling awak.Mereka jalan terlalu mendongak dagu sambil ketawa melihat kita di bawah,tetapi apabila terlanggar batu,terjatuh.Orang dibawah yang akan menyambut.Senyum kawan =,)

married 'LOVE'
Sunday, October 17, 2010 || 2:50 AM


Happy Married Aeen's sister.Me,Bie,Anna Molly also her kekasih by TRANSNASIONAL went to Taman England,Seremben for the weddings.Its awesome.The bride wore maroon tradisional kebaya while the groom also in maroon but with his Baju Melayu.Let me tell you about the Bridal.It was set ala-ala Tempat Raja kat istana.Well,they were called Raja Sehari for that day.The bridal were surrounded by fresh roses in red and it smells wuuuu.Food ? Nyumnyum of course.Saya suka rendang itu.Pedas dan mengasyikkan.Bie dan kekasih Anna Molly makan banyak sangat -________- Best larh Kenduri itu =)

sobsob
Wednesday, October 13, 2010 || 8:57 PM


I miss Family (sad) . Baba,Mama,Siblingss,Bibik (toink) . Saya Rindu sangat. Baba,Boleh tak saya nak berhenti belajar ?Sebab saya nak duduk dekat rumah sahaja. Mama,sini food is terrible.Tengok badan saya.Kecut sedikit sudah.Danial suka marahmarah saya Ma.Babap dia -____-'' Siblings,Rindu nak jerit dalam kereta samasama.Yeayy,rindu nak tarik rambut piah.Biar dia kejar saya pusing-pusing coffee table,dia baling barang tidak kene pada anggota saya,bila saya punya giliran baling boleh kene pula.Piah kalah,dia menangis selepas itu Mama jerit, ''Saraaaaa,apesal buat Piahh ?'' =,) Rindu nak merajuk sebab tidak dapat apa yang dihajati ketika membeeli-belah.Awak ada Family ala-ala Tom and Jerry macam saya ?Bertumbuk pun kami boleh tetapi tetap bertegur sapa.Ehee,sayang Family.

have this
|| 8:39 PM

item : Green Hot pant
price : Rm5
where : Bundle at Melaka

I love the colour and the white buttons there also the zip's.Bie ask me to wear this here (Melaka) Eeer,maybe No.

dump
Monday, October 11, 2010 || 8:42 PM


Hey awak,Yang berbadan comel,ketinggian ala-ala sahaja,cantik dan bla bla -______-  Awak sudah mengerti sangat kehidupan ataupun mungkin awak rasa awak berada di landasan yang betul selalu.Bak kata pepatah,Kerana Mulut,Badan Binasa.Saya mungkin dicatit sebagai kawan baik awak.Saya kenal awak hampir berapa tahun.Biasa lah,saya bukan seorang yang tersangat lah cantik ataupun tersangat lah berguna.Mungkin itu yang awak nampak pada diri saya.Oh,kedatangan kawan baru ?Saya tidak  kesah.Tidak hairan kerana awak memang peramah,orang lain senang berkepit dengan awak berbanding saya yang dianggap tin kosong.Saya tahu,salah saya susah sangat hendak bergaul tapi itu bukan alasan untuk hindari saya serta membelakangkan saya.Barang yang baru wajar diletak di tempat yang tinggi,takut terjatuh atau diusik,tetapi barang lama ?Lebih antik dan tinggi  nilainya wahai kawan.Bergurau jangan lah terlalu kasar.Saya tahu saya tidak sebaik awak dan kawan-kawan awak.But I'm Fragile.Saya tersentuh dengan kelakuan awak yang sering mendatangkan rasa geram kerana terlalu menjengkelkan.Awak dipandang tinggi orang di luar sana.Saya sahaja tahu awak macam mana sebenarnya. Tetapi tidak mengapa.Hampir seminggu tidak ketemu.Mungkin berbahagia di sana.Dalam kehidupan,orang datang dan orang pergi, tetapi saya belajar untuk tahu bahawa, orang-orang yang tinggal adalah orang-orang yang selalu akan ada dengan saya,through bull shits,drama,good or bad times. Mereka akan berada di samping saya, dan saya tahu mereka adalah satu-satunya orang yang benar-benar saya perlukan.
Tersenyum saya melihat kerenah awak. =)

poke
Sunday, October 10, 2010 || 10:11 PM

Ok,SARA NABEELA BT MUHAMAD HASBI.Thanks fer all the helps.Sahyang kamu -___________-


inteam
|| 10:03 PM


I kept them savely in my magic pocket when i was younger then now.Suddenly my voo doo gone and they dissapear from my pocket.But ALLAH is POWERFUL and loves me.ALLAH return them back to me and i have to save them not in my pocket but inside heart.Thanks ALLAH =,) and big thanks sahabat.

                                                  
                                                                     deeply,
                                                                               Me


|| 9:38 PM


weee haaa,riding lalala riding lololo.Thanks fer the ride Bie.Its awesome.Dengan helmet yang ade penutup depan walaupun telah disimpul talinya masih degil untuk bergoyang-goyang.Yahh,maybe my head is too small.But fun.Totally fun.Lihat lah betapa gedabak nye keledar yang disarung itu.Sumpah benci -.- ''

tenoftenonten
|| 3:21 AM

Danial Abu Bakar

a guy who calls me beautiful instead of hot, who calls me back when i hang up on him, who will lie under the stars and listen to my heartbeat, or will stay awake just to watch i sleep. kisses my forehead, who wants to show me off to the world when i'm in sweats, who holds my hand in front of his friends, who thinks i'm just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding me of how much he cares and how lucky he is to have me. The one who turns to his friends and says, "that's her''. Happy Monthlysry Bie .I sahyang you Bie. Forever =,)

( .)(.)
Friday, October 8, 2010 || 11:58 AM


  Danial Abu Bakar.For almost six months u are the king in my tiny heart and now everybody supposed to know that we were meant together and bak kata you,you WILL NOT move onn.Everything is for you know.Hell yeahh,still no trust for me.Tapi tak apa larh,mungkin sukar mempercayai atau memberi kepercayaan kepada wanita-wanita zaman sekarang ini.Tidak hairan larh banyak yang dihurung 'lalat' .But i have to speak here,u are tootoo special and yes,saya memang tak pernah hidup susah.Mama dengan Baba selalu beri kebahagiaan tetapi u give me means of life bie and its priceless.I learn life.Belajar kekurangan duit,berjalan kaki peluh menitis-nitis.Makan di tempat tiada kerusi bersandar.Mula tidak mencampak duit malah memberi.Terima Kasih kekasih.This is it.I want this.I want to learn.I want you to be the teacher.

                                                                                                                           Love,
                                                                                                                                      Me

bought !
Monday, October 4, 2010 || 12:15 AM

  item : acidic mini skirt in black plus greyy
  price : Rm 89.90
  where : Melaka



item : romaniac sandals *i got no sandals before =.=
price : Rm 20
where : Melaka


Bought this with a friend and Bie.They said gorgeous so,i bought it.Thanks heart <3